BSM-deJong® therapie: een garage voor het lichaam
Om uit te leggen hoe BSM-deJong® therapie werkt, gebruikt grondlegster mevrouw de Jong vaak een auto als metafoor voor het lichaam. Een auto bevat allerlei onderdelen, motor, dashbord, accu…, die door kabels met elkaar verbonden zijn en elkaar aansturen. Onderdelen en kabels maken het samen mogelijk dat de auto op volle toeren kan rijden. Ook het lichaam bevat onderdelen: de organen. Deze hebben allemaal een eigen functie, maar moeten ook optimaal samenwerken om het lichaam goed te laten draaien. Daarvoor zijn er, net als bij een auto, allerlei verbindingen tussen de organen: vliezen, bloedvaten, lymfevaten en zenuwbanen. 

Een auto wordt in elkaar gemonteerd en functioneert bij aankoop optimaal. Maar een lichaam is bij de geboorte niet klaar. Het doorloopt een ontwikkeling van bevruchte eicel tot volwassene. Tijdens dit wonderlijk mooie proces groeien organen uit en worden de verbindingen tussen de organen sterker. Het lichaam rijpt uit. De uitrijping van het lichaam wordt gestimuleerd door prikkels uit de omgeving. Krijgen we te veel of te weinig prikkels tijdens de ontwikkeling, dan kan dat problemen geven. Met eenvoudige oefeningen weet de BSM-deJong® therapeut de prikkeloverdracht te stimuleren, waardoor het brein beter gaat functioneren en de problemen minder worden of verdwijnen. Lees meer

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. Wil je een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren".