Skip to content
10

Witte Wel …

Karin Vocking is begin 2018 met haar partner Truus Lucassen verhuisd van de stad Utrecht naar het dorp Deursen-Dennenburg in Noord-Oost Brabant. Het was een soort ‘ik vertrek’ actie, maar dan binnen Nederland.

Ze hebben nu een grotere tuin, die ze aan het veranderen zijn in een gezonde, groene oase. Daarbij laten ze zich inspireren door ideeën uit de permacultuur, zoals vorm gegeven in voedselbossen en pluktuinen. Misschien heeft u de film ‘the biggest little farm’ gezien. Karin en Truus proberen iets dergelijks op te bouwen, maar dan kleinschaliger. De tuin is slechts 1000 m2 groot en de productie is in principe voor eigen gebruik. Ze werken samen met de natuur en laten de bodem en vegetatie biologisch, dus langzaam en evenwichtig, met een grote diversiteit tot ontwikkeling komen. Ze willen het op die manier laten uitgroeien tot een plek waar anderen kunnen komen kijken om inspiratie op te doen. Eventueel willen ze ooit een educatief doel dienen en bijvoorbeeld workshops geven. Maar zover is het nu nog niet: hun ‘mini-landgoed’ genaamd “De Witte Wel” is nog volop in ontwikkeling en het duurt nog even voor de vruchten rijp zullen zijn.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ‘evolutie’ van dit project en van alle groene, duurzame ideeën die in onze “Witte Wel” opwellen en de ruimte krijgen.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen of tips / ideeën… bel of mail Truus Lucassen: 06-54314010truus.lucassen@gmail.com

Laag frequente trillingen en invloed op ons zenuwstelsel

oktober 17, 2019

In regionaal huis-aan-huis-blad ‘Over d’n Dam’ wordt verwezen naar mijn opiniestuk, dat te vinden is bij ‘Berichten & Blogs’ op de site van actiegroep ‘tegenwind stijbeemden’ (www.tegenwindstijbeemden.nl). Daarin heeft u al kunnen lezen dat ik me ernstig zorgen maak over met name de gezondheidseffecten die windmolens op omwonenden kunnen hebben. Dat heeft alles te maken…

Hello world!

oktober 7, 2019

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. Wil je een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren".